Najava radonice “Lobiranje za društvene promjene

Najava radonice “Lobiranje za društvene promjene

 

Kako osnažiti građane i organizacije civilnog društva za učinkovitije lobiranje u procesima donošenja nacionalnih i europskih politika ?
Organizacija The Good Lobby iz Bruxellesa i Hrvatsko društvo lobista u suradnji sa domaćim i međunarodnim stručnjacima organiziraju radionicu koja će pružiti vrijednu priliku za raspravu i razmjenu iskustava o mogućnostima jačanja potencijala građana i organizacija civilnog društva za učinkovitije lobiranje i javno zagovaranje za društvene promjene. Zainteresiranim aktivistima, predstavnicima organizacija civilnog društva, akademske zajednice, te ostalim društveno odgovornim pojedincima i organizacijama, radionica nudi mogućnost upoznavanja s praktičnim lobističkim metodama i unaprjeđenja vještina lobiranja za razvoj zajednice.

Radni jezici događanja su engleski i hrvatski, uz osiguran simultani prijevod.

Prijavite se OVDJE

Program

10:00 – Prijava sudionika

10:30 – 10:45 – Pozdravni govori

10:45 – 12:00 – Panel rasprava – Kako osnažiti građane i organizacije civilnog društva za učinkovitije lobiranje u procesima donošenja nacionalnih i europskih politika ?

Prof. Igor Vidačak, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu Maja Pokrovac, Predsjednica Hrvatskog društva lobista Oriana Ivković Novokmet, stručna suradnica, GONG Natko Vlahović, Suosnivač Poslovnog vijeća Hrvatska – EU

12:00 – 12:15 – Uvod u poslijepodnevnu radionicu

12:15 – 13:00 Pauza za ručak

13:00 – 15:00 Radionica; „Lobiranje za društvene promjene – praktični alati za građane i organizacije civilnog društva“

Andrea Boccuni, Voditelj međunarodnog partnerstva u The Good Lobby

15:00 Završetak